NAŠA VAS TULANG DAKU

Vasica je naravnost srčkana. Zame je bila ljubezen na prvi pogled. Prvič sem jo videl pred osmimi leti, ko sva prišla s prijateljem k lokalnim ribičem kupovati ribe.
Takrat sem pomislil, kako lepo bi bilo tukaj enkrat živeti preprosto, sproščeno življenje, med temi izjemno prijaznimi ljudmi, ki so za naše razmere nepredstavljivo revni, vendar pa mnogo bolj srečni, kot večina Slovencev.

Ti ljudje so izjemno srečni za vsako stvar, ki jo imajo, medtem, ko so mnogi v Sloveniji nesrečni za vsako stvar, ki jo nimajo.
Iz vasice greste lahko z ladjicami na sosednji otoček Tulang Daku; cena je 20 pesov oziroma 30 centov. V vasici je kup trgovinic – sari-sari stores, internet cafe in več vulkanizerjev.
 Pri lokalnih ribičih seveda lahko še vedno kupite sveže ribe.

Pacijan Island

Naš otok mi je tako izjemno všeč, zato ker ga doživljam kot še neodkrit biser; večina turistov še slišala ni zanj. Na čudoviti, dolgi peščeni plaži, kamor grem vsako jutro plavat, še nisem videl turista. In takih plaž je okoli otoka še kar nekaj.
 Morda še najbolj znana in turistično razvita je Santiago beach.

Tulang Diot Island

Tulang Diot – otoček nasproti nas; na njem je zgolj romantična ribiška vasica; otoček ima čudovito peščeno plažo in izjemno lepe terene za potapljanje. S čolnom vas tja peljejo za 5php – 10 centov.