KAKO VIDIM ŽENSKE NA FILIPINIH

Kot dobre vile v primerjavi z ženskami iz zahodne civilizacije. One skrbijo za svoje družine in so izjemno odgovorne, pridne in delovne. Ne glede na izjemno težke pogoje v katerih živijo, skrbijo za svoje starše, može, številne otroke.
S tem ne želim reči, da so boljše kot evropske ženske, so pa drugačne. So mnogo bolj skromne, pozitivne, vesele, optimistične in skrbne.

Filipinska ženska vidi v starejšem moškem-tujcu nekoga, ki mu lahko zaupa (kar Filipinskemu moškemu, še posebno če je mlad, ne more), ki bo skrbel zanjo in jo spoštoval. Tujec v Filipinski družini pomeni pravzaprav skorajda božji blagoslov za celotno družino.
Filipinske ženske pri moškem ne gledajo toliko kakšna je njegova zunanjost (sploh jih ne moti, če je debel, plešast in za naše razmere neprivlačen) pač pa jim je zelo pomembno, kakšen je po karakterju.

Poponoma zmotna je predstava, da si želi Filipinska ženska moškega zaradi denarja; želi si ga zaradi občutka varnosti in zato, ker verjame, da jo bo spoštoval in ji omogočil človeka vredno življenje. Ne glede na starostno razliko, ki je za naše razmere izjemno velika, imajo te ženske svoje može resnično in iskreno rade, če si to seveda zaslužijo. Resnici na ljubo, je treba povedati tudi, da so nekateri tujci, ki so poročeni s Filipinkami prave gnide, ki samo kadijo in pijejo. Takega človeka seveda ni možno imeti rad in ga spoštovati.