FILIPINI

Filipini so pravi mozaik raznolikosti z več kot 7,707 otoki, ki obljubljajo čudovite poglede na nepregledne plaže, skrivnostne džungle, razgibana gorovja in skrite sladkovodne vire. Očarljivi vulkani in slikoviti slapovi pričajo o geološkem bogastvu arhipelaga, medtem ko široka paleta živahnega koralnega morja odseva bogato morsko biodiverziteto. Od El Nida do Cebuja, od barvite Vigan do starodavnih teras Banaue, Filipini nudijo kulinarične poslastice, prijaznost domačinov in zgodovinske zaklade, ki so plod edinstvenega spletanja kultur. Naravne lepote se prepletajo z modernim življenjem v mestih, kot sta Manila in Davao, kjer se preteklost sreča s sedanjostjo. Vsak otok ima svojo zgodbo, kulturo in skrivnosti, ki čakajo, da jih raziskovalci odkrijejo in se zaljubijo v edinstven svet Filipinov.

Dom slavnih Čokoladnih gričev, Bohol je ena izmed najbolj obiskanih destinacij v regiji Central Visayas na Filipinih. Otoška provinca ponuja dih jemajoče lokacije za ljubitelje zgodovine, plaž in adrenalinskih navdušencev.

Palawan je osupljiva provinca na Filipinih, ki obiskovalcem omogoča raziskovanje nekaterih najlepših naravnih čudes na svetu. Od nedotaknjenih plaž in kristalno čistih voda do bujnih gozdov in osupljivih apnenčastih pečin, Palawan je sanjska destinacija za ljubitelje narave.

Boracay, eden izmed najpopularnejših otokov na Filipinih, je priljubljen zaradi svojih plaž in obdarjen z dolgim pasom prahu podobnega belega peska, kristalno čistimi in azurnimi vodami ter osupljivim sončnim zahodom. Boracay je najbolj ikoničen otok na Filipinih in je v preteklih letih prejel več nagrad.

Banauejeve riževe terase so med najbolj obiskanimi turističnimi destinacijami na Filipinih. Domačini jih imenujejo 8. čudo sodobnega sveta. Te terase naj bi bile izklesane v gore in pobočja s strani prednikov lokalnih domorodnih plemen Ifugao in so stare več kot 2.000 let.

Poznan kot “Surfing prestolnica Filipinov”, je pridobil svetovno prepoznavnost zaradi svojih dolgih, idealnih valov in hitrih, v pravo smer valjajočih se valov, ki se lomijo nad grebenom. Poleg surferskih območij se otok Siargao ponaša tudi z belimi peščenimi plažami, slikovitimi otoki, azurnimi vodami, ki so idealne za potapljanje in snorkljanje, slapovi, lagunami in jamami.

Njeno glavno in največje mesto je Cebu City, vzdevek “Kraljica (katoliška) mesta na jugu”, ki ima drugega kardinala, je najstarejše mesto in prva prestolnica Filipinov, politično neodvisno od provincialne vlade. Na otokih Cebu vas čakajo kristalno čiste vode, bujne pokrajine in topli nasmehi. Kot gospodarsko in geografsko središče se Cebu ponaša z največjim prebivalstvom v regiji Visayas.

Poznan je po svojih slikovitih vodah in terenu ter čistem okolju. Batanes je priznan tudi po edinstveni kulturi prvih naseljencev otokov, Ivatanov.

Vigan je edinstven, ker je ohranil veliko svojega hispanskega kolonialnega značaja, še posebej svojo mrežasto razporeditev ulic in zgodovinsko mestno zasnovo.