CAMOTES ISLANDS

Camotes doživljam kot oazo miru; pravo nasprotje življenja v Sloveniji, kjer sem moral kot podjetnik delati mnogokrat od jutra do večera, včasih tudi vikende in kljub temu me je bilo mnogokrat strah, če bodo plačale vse stranke, če bo za plače, davke, če ne bo prišla kakšna inšpekcija…

Ljudje tukaj so izjemno prijazni in praktično vedno nasmejani. Ko mi je enkrat počila guma na motorju se je 6 ljudi angažiralo okoli popravila gume, medtem ko so meni, ne da bi to prosil, postavili stol v senco in rekli, da počakam, da mi usposobijo motor. Cena za popravilo gume 50php – 0,8€.

Tukaj na Filipinih ni vinjet, plačevanja parkirnin, radarjev, alkotestov in čeprav sedaj imamo televizijo, je razen otrok ne gledamo, tako da se ne obremenjujemo s tem, da bi nam pri dnevniku povedali, kakšno sranje se dogaja po svetu.

Tukaj se da še vedno relativno poceni kupiti krasno parcelo; in vse parcele so zazidljive.

Pacijan Island

Naš otok mi je tako izjemno všeč, zato ker ga doživljam kot še neodkrit biser; večina turistov še slišala ni zanj. Na čudoviti, dolgi peščeni plaži, kamor grem vsako jutro plavat, še nisem videl turista. In takih plaž je okoli otoka še kar nekaj.
 Morda še najbolj znana in turistično razvita je Santiago beach.

Tulang Diot Island

Tulang Diot – otoček nasproti nas; na njem je zgolj romantična ribiška vasica; otoček ima čudovito peščeno plažo in izjemno lepe terene za potapljanje. S čolnom vas tja peljejo za 5php – 10 centov.

Ponson Island

Ponson Island; glavno mesto Pilar; nezanimiv z zgolj eno peščeno plažo.

Poro Island

Poro Island – s cesto je povezan z našim otokom; glavno mesto Poro; otok je bolj gorat; z vrha je čudovit razgled po vseh okoliških otokih in za nekaj stopinj je hladneje.